سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

سلامت و سبک زندگی

تناسب اندام: نقش عوامل محیطی در چاقی/بخش دوم


یکی از عوامل محیطی دیگری که باعث می‌شود ما بیشتر غذا بخوریم تناسب اندام ما بر هم بخورد  استرس است. در واقع، استرس در کوتاه‌مدت باعث می‌شود که هیپوتالاموس، هورمون کورتیکوتروپین ترشح کند که اشتها را سرکوب می‌کند.

ضمن این‌که مغز در شرایط استرس، پیام‌هایی را به غدد آدرنال می‌فرستد که باعث ترشح هورمون آدرنالین می‌شود. این هورمون، شرایطی را ایجاد می‌کند که پیام سیری زودتر به مغز برسد و موقتا مانع از غذا خوردن شود و تناسب اندام را حفظ میکند. اما اگر استرس، طول بکشد، شرایط کاملا فرق می‌کند. در این  حالت، غدد آدرنال، هورمون کورتیزول ترشح می‌کنند و همان‌طور که می‌دانید هورمون کورتیزول باعث افزایش اشتها می‌شود و تناسب اندام شما را بر هم میزند. اما متاسفانه این افزایش اشتها نسبت به غذاهای  سالم نیست، بلکه افراد در این حالت تمایل زیادی پیدا می‌کنند تا خوراکی‌ها و غذاهای پُرچرب و خیلی شیرین بخورند. البته این میل شدید، کارکرد خاصی برای مغز دارد؛ چون خوردن چنین محصولاتی باعث مهار کردن فعالیت‌های بخش‌هایی از مغز می‌شود که استرس تولید می‌کنند و احساسات ناشی از آن را به وجود می‌آورند، و در واقع خوردن این محصولات، مغز را آرام می‌کند و تسکین می‌بخشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.