سلامتیسم
انتخاب عسل بهجای قند و شکر، باعث افزایش تدریجی سطح قند خون وافزایش
سلامت میشود که در نهایت به کنترل سطح گرسنگی کمک میکند. ضمنا خواص آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی و تسکیندهنده عسل را نباید فراموش کرد. اما این چند مورد تمام فواید عسل را نشان نمیدهند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) عسل را بهعنوان نوعی درمانگر طبیعی توصیه میکند که میتواند سرفه را تسکین دهد و
سلامت افراد را افزایش دهد. ضمنا در یکی از مطالعات ۲۰۰۷۷ دانشکده پزشکی ایالت پن مشخص شد که مصرف عسل، سرفههای شبانه را کاهش میدهد و کیفیت خواب را در بین کودکانی که مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی هستند، بهبود میبخشد. بر اساس یکی از گزارشهای BMJ، خاصیت دیگر عسل این است که میتواند در درمان سوزش سر معده و
سلامت معده موثر باشد. محققان معتقدند که دلیل این مسئله، ویسکوزیته عسل است که ناحیه بالای معده را پوشش میدهد و از افزایش و بالا آمدن سطح اسید معده جلوگیری میکند. عسل حاوی پروتئین defensin-۱ است که توانایی خوبی برای از بین بردن باکتریها دارد و افزایش
سلامت را در پی دارد. به همین دلیل است که میتوان از عسلهای طبیعی بهعنوان عامل موضعی برای درمان زخمها استفاده کرد. البته باید دقت داشت که نمیتوان از عسل بهجای روشهای درمانی تجویزشده استفاده کرد.